Jest to urządzenie wielofunkcyjne. Można w nim przyrządzać posiłki na parze, na przykład owoce, warzywa, mięso oraz rybę, a następnie zmiksować. Dowolna kombinacja produktami umożliwi nam stworzenie wyjątkowego, bogatego w witaminy dania. Naturalne składniki, niezmodyfikowane chemicznie na pewno będą dzieciom bardziej smakować.Oczywiście urządzenie nie jest przeznaczone tylko i wyłącznie dla dzieci, na zdrową żywność, w dzisiejszych czasach powinien zdecydować się każdy.Mamy ogromny dostęp do produktów modyfikowanych, barwionych itp.co z pewnością nam szkodzi. Z takiego urządzenia śmiało mogą korzystać karmiące mamy, pokarm będzie bardziej treściwy i odżywczy oraz zdrowy, a samopoczucie po tak przygotowanych posiłkach także będzie lepsze.Nie będziemy ociężali, przejedzeni tłuszczem i solą. Dzieciaki jedząc od małego naturalnie przetworzone warzywa itp. na pewno wyrobią sobie dobry smak i nie będą uzależnione od glutaminianu sodu. Podczas gotowania na parze wszystkie sosy i soki z gotowania pozostają nie tracimy żadnych wartości odżywczych.Funkcja rozmrażania, podgrzewania, gotowania na parze i miksowania w jednym urządzeniu daje możliwość lepszej organizacji pracy, przy czym zaoszczędzimy cenny czas. Łatwy w obsłudze i w utrzymaniu czystości a do tego ekonomiczny. Gorąco polecam.
PRZYKŁADOWY PRZEPIS DL MALUSZKA z zastosowaniem parowaru/blendera firmy AVENT.
PUREE Z MARCHWI I SŁODKIEGO ZIEMNIAKA-DLA NIEMOWLAKÓW ZACZYNAJĄCYCH PRZYGODĘ Z POKARMAMI STAŁYMI
Składniki:
Dwie marchewki
Mały słodki ziemniak
1.Obierz marchewki i ziemniak.
2.Pokrój warzywa na małe kawałki i włóż do dzbanka
3.-4. Wlej 150 ml wody i gotuj na parze przez 15 minut,do momentu aż będą miękkie.
5.-6.Przekręć dzbanek do pozycji miksowania i miksuj 2-3razy,każdorazowo przez około 10 sekund,do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Przełóż do miseczki:można dodać trochę mleka dziecka lub ulubionej kaszki jeśli chcemy zmienić konsystencję.Poczekać jak przestygnie podawać.
Pozostałe porcje można przechowywać w lodówce lub zamrozić.
PURRE MIĘSNE-DLA DZIECIACZKÓW-UROZMAICENIE POKARMÓW STAŁYCH PIERWSZE POKARMY DO GRYZIENIA
Składniki:
150g chudego kurczaka,wołowiny,wieprzowiny lub jagnięciny
1.Mięso kroimy na małe kawałki i wkładamy do dzbanka.
2.-3.Wlewamy 200 ml wody i gotujemy na parze 20 minutaż będzie miękkie.
4.Odcedzamy połowę gotującej się wody i odstawiamy na bok.
5.Przekręcamy dzbanek do pozycji miksowania i miksujemy 2-4 razy,każdorazowo po 10 sekund do uzyskania żadnej konsystencji.
6.tak samo robimy puree z warzyw następnie mieszamy trzy łyżki mięsa z trzema łyżkami puree z warzyw i podajemy. Resztę możemy zamrozić.
SMACZNEGO!!!